Trage wordpress site?

Trage WordPress website? Zo los je dit op!

Meten is weten! Voordat we aan de slag gaan moeten we eerst weten wat de snelheid van de website is en welke verbeter punten er zijn.

Om de snelheid van je website te meten kun je verschillende tools gebruiken:

GTmetrix is het beste vanwege zijn uitgebreide rapportage en de manier waarop Google PageSpeed en YSlow data worden weergegeven.

In GTmetrix heb ik mijn eigen website ingevuld:

Ja dames en heren hier schrikken we even van! Ik heb een pagespeed van 45% en mijn pagina moet 7 seconden laden…. Gtmetrix geeft allerlei punten aan hoe je dit kunt verbeteren! Maar wat dan?

Welke  factoren hebben invloed op de laadtijd van je website?

Vaak zijn er een aantal simpele punten die veel laadtijd kunnen schelen. Hier een lijst met factoren die de laadtijd sterk beïnvloeden:

  1. Hosting
  2. Webserver (compressie, caching en PHP)
  3. Afbeeldingen
  4. WordPress thema
Je WordPress website sneller maken

Je website sneller maken kan door deze factoren te optimaliseren. Ik ga hier per factor uitleggen hoe je dit kunt doen.

1) De hosting heeft een grote invloed op de laadtijd van je website. Servers dienen snel te zijn en niet te vertragen! Gebruik daarom geen shared hosting of hosts die hun service oversellen, zoals bijna alle bekende buitenlandse hosts, Versio en JustHost doen.

Als er een probleem optreedt bij een gebruiker, dan hebben alle gebruikers in dezelfde omgeving daar last van. Soms zitten er duizenden gebruikers in dezelfde omgeving en is de kans groot dat je vaak problemen ondervindt.

2) Je dient zelf de webserver opdracht te geven om compressie te gebruiken. Ook is het handig om je caching hier goed te regelen. Gebruik je WordPress, dan is dit eenvoudig geregeld via een plugin, bijvoorbeeld WP Rocket die wij gebruiken om de website nog sneller te laden. Let er ook op dat je PHP 7 draait. Deze is 2 keer zo snel dan PHP 5.

3) Zorg er voor dat je niet te grote en gecomprimeerde afbeeldingen laad. Kies voor verkleinde of geschaalde versies en optimaliseer de afbeeldingen. Kijk in je GTmetrix rapport onder “Serve Scaled Images” en “Optimize Images” voor meer tips. Wij gebruiken WP Smush om onze afbeeldingen te verkleinen zonder enige kwaliteits verlies

4) De volgende stap is, nadat je WordPress geïnstalleerd hebt, om een WordPress thema te kiezen. Dit is uiteraard een belangrijke keuze waar je met verschillende dingen rekening moet houden. Is een thema responsive, oftewel mobielvriendelijk? Is een thema SEO vriendelijk? En is een thema een licht thema zonder al te veel onnodige functies? Ik kijk altijd naar de revieuws en support!

En dan nu onze nieuwe WordPress test in GTmetrix

WOW! Dit is echt een verbetering ten opzichte van onze andere test! Je moet ook regelmatig de laadtijd van je website checken. Er kunnen eenvoudig vertragende factoren optreden door ongunstige images, plugins of server instellingen. Sla bijvoorbeeld het rapport van GTmetrix op om die de volgende keer weer te vergelijken met de nieuwe laadsnelheid van je website.

Wil jij je WordPress website ook sneller maken neem dan contact net ons op wij gaan dit fixen voor je!

 

 

    Stel hier je vraag of opmerking

    1 Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.