Rank Math vs Yoast SEO-vergelijking – Welke is de beste plug-in voor WordPress?

Rank Math vs Yoast SEO-vergelijking – Welke is de beste plug-in voor WordPress?

Yoast SEO is een zeer populaire WordPress-plug-in voor SEO en heeft meer dan 5 miljoen actieve installaties. Deze statistieken is het directe bewijs dat het een solide optie is waarop veel mensen vertrouwen.

Maar er is een veelbelovende kanshebber, Rank Math van MyThemeShop. Hoewel de populariteit van de plug-in lager is dan die van Yoast SEO, heeft deze geweldige recensies en een geweldige verzameling functies.

Dit roept de vraag op: Rank Math vs Yoast SEO? – zou je degene kiezen die populair is bij een enorm gebruikersbestand, of degene die veelbelovend is en een handvol handige functies heeft?

Dit is een veel voorkomend probleem voor WordPress-gebruikers. Het CMS (Content Management System) heeft een waslijst met plug-ins, waardoor het moeilijk is om erachter te komen welke het beste voor u werkt. Dit is meer het geval wanneer elke plug-in zichzelf “The Best” noemt.

Wat maakt SEO zo belangrijk?

Kijk, zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken zoekalgoritmen om de meest relevante websites te vinden en te rangschikken op basis van de zoekterm. En de belangrijkste afleiding hiervan is dat de site die bovenaan staat, 70% van al het verkeer wegneemt. Dat is groot!

Dus als u uw site bovenaan de SERP (Search Engines Result Page) wilt hebben, moet u uw inhoud goed optimaliseren. Dit hoeft echter niet al te moeilijk te zijn, en WordPress-gebruikers kunnen het proces eenvoudig stroomlijnen met behulp van SEO-plug-ins zoals Yoast SEO of Rank Math.

Welke WordPress SEO-plug-in moet ik gebruiken?

Laten we Yoast SEO vergelijken met Rank Math om hun voor- en nadelen te achterhalen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke WordPress SEO-plug-in het beste voor u is.

Rank Math vs Yoast SEO – review

Het installeren en activeren van de plug-ins is net zo eenvoudig als het installeren van een andere WordPress-plug-in.

Bovendien zullen beide plug-ins, eenmaal geactiveerd, een nieuwe sectie op uw WordPress-dashboardzijbalk maken. Hier kunt u verschillende kenmerken van de plug-in instellen en configureren hoe deze uw inhoud optimaliseert voor meer organisch verkeer.

RankMath-SEO-Wizard

Het is de moeite waard erop te wijzen dat Rank Math na activering vereist dat u inlogt  een Rank Math-account aanmaakt en toewijst aan uw website. Het zal ook een installatiewizard opstarten die u zal helpen om alle opties voor een soepele gebruikerservaring te krijgen. Yoast SEO biedt ook een “configuratiewizard”, maar de gebruiker moet deze handmatig activeren.

Yoast-SEO-Wizard

Over het algemeen is Rank Math in alle opzichten veel gebruiksvriendelijker in vergelijking met Yoast SEO, wat erg belangrijk is voor gebruikers zonder ervaring met SEO.

Rank Math vs Yoast SEO – Gebruikersinterface

Wat UI betreft, richt Yoast SEO zich meer op functionaliteit dan op esthetiek. Natuurlijk kun je alles voor elkaar krijgen met alle opties netjes georganiseerd in goed gedefinieerde categorieën. Maar het helpt niet dat de Yoast SEO UI een beetje saai en ongeïnspireerd lijkt.

Dit kan voor sommige mensen een afknapper zijn, vooral wanneer functionaliteit en esthetiek elkaar niet hoeven uit te sluiten. Dit geldt nog meer als je bedenkt hoe Rank Math een visueel aantrekkelijke interface implementeert die er niet alleen modern uitziet en aanvoelt, maar ook de gebruikerservaring verbetert.

RankMath-Dashboard

Rank Math vs Yoast SEO – keyword integratie

Trefwoordintegratie is een van de cruciale factoren voor het optimaliseren van uw inhoud voor zoekmachines. U moet uw berichten en pagina’s met betrekking tot een ingesteld trefwoord of sleutelzin optimaliseren, zodat wanneer een gebruiker naar die specifieke term zoekt, uw inhoud op de SERP wordt weergegeven.

Yoast-SEO-Keyword-setting

Nu is Yoast SEO uitstekend als het gaat om keyword optimalisatie voor uw inhoud. U kunt uw inhoud gratis optimaliseren om voor één zoekwoord te rangschikken, terwijl u met de premiumversie meerdere zoekwoordintegratie kunt implementeren.

rank-math-focus-keyword-review

Dit is een ander punt waarop Rank Math de kroon neemt. Hier kunt u uw inhoud gratis optimaliseren voor maximaal 5 focuszoekwoorden!

Nou, wat als u maar één trefwoord in gedachten heeft om voor uw inhoud te gebruiken. In dat geval zal Rank Math automatisch verschillende zoekwoorden voorstellen, evenals longtail-zoekwoorden op basis van Google-zoekwoordsuggesties.

Dat gezegd hebbende, geeft de functie u geen inzicht in de voorgestelde zoekwoorden met betrekking tot hun zoekvolume, concurrentie, enzovoort.

Yoast SEO mist een ingebouwd equivalent van de functionaliteit. Als u in dat geval zoekwoordideeën wilt, moet u een online tool van derden gebruiken om zoekwoord ideeën te genereren.

Rank Math vs Yoast SEO – Schema.org-integratie

Met Schema.org kunt u rich snippets, sterbeoordelingen enzovoort rechtstreeks op de SERP inschakelen. Hierdoor valt uw inhoud op en verhoogt u de klikfrequenties.

Rank-Math-Rich-Snippet

Het mooie van Rank Math is dat het volledige schema-ondersteuning biedt voor alle inhoud die op uw website staat. Yoast SEO slaat de functionaliteit echter volledig over, waardoor u een andere plug-in voor schema.org-integratie op uw website moet installeren.

Het is begrijpelijk dat het veel beter is om een ​​enkele plug-in te installeren die zowel aan uw SEO- als schema-eisen voldoet dan met twee afzonderlijke plug-ins. Dit geeft Rank Math nog een voordeel ten opzichte van Yoast.

Rank Math vs Yoast SEO – Google Search Console-integratie

Rank Math maakt het superhandig om uw Google Search Console-gegevens bij te houden. Tijdens het installatieproces hoeft u alleen maar uw Gmail-account in te voeren en te verifiëren, en het haalt de bijbehorende Search Console-gegevens op in uw WordPress-dashboard.

Nu biedt Yoast SEO wel Google Search Console-integratie, maar er is geen manier om uw gegevens te controleren vanaf uw WordPress-dashboard.

Rank Math vs Yoast SEO – External Link Manager

Het is gebruikelijk om nofollow-tags toe te wijzen aan externe uitgaande links die aan uw inhoud zijn gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat webcrawlers de SEO-score van uw site niet koppelen aan die van het linkdoel.

Rank-Math-External-Link-Manager

Nu is het heel gemakkelijk om een ​​nofollow-tag in uw inhoud op te nemen door gewoon aan te passen met de hyperlink in HTML-indeling. Maar als coderen niet jouw ding is, kun je bij Rank Math terecht met zijn speciale External Link Manager. U kunt elke uitgaande link rechtstreeks vanuit de installatiewizard als nofollow toewijzen.

Yoast SEO slaat deze specifieke functie over.

Rank Math vs Yoast SEO – Redirect Manager

We moeten allemaal interne links en externe links in onze website opnemen voor een betere gebruikerservaring. Deze links kunnen echter fouten genereren, zoals 404 – pagina niet gevonden, als de betreffende gerichte link is verwijderd. Evenzo kan uw site ook verbroken links bevatten.

Dit alles kan een negatieve impact hebben op de gebruiker en kan resulteren in een hoger bouncepercentage. Het probleem kan echter snel worden opgelost met een omleidingsmanager. Nu bieden zowel Rank Math als Yoast SEO een toegewijde en krachtige omleidingsmanager.

Rank-Math-SEO-Redirection-Manager

Het enige verschil is dat Rank Math het gratis beschikbaar maakt, terwijl je met Yoast SEO moet upgraden naar de premiumversie.

Rank Math vs Yoast SEO – SEO voor afbeeldingen en video’s

Door relevante metabeschrijvingen en alt-tags toe te voegen aan uw afbeeldingen en video’s, kunt u deze mediabestanden gebruiken om organisch verkeer naar uw website te leiden.

Nu bieden zowel Yoast SEO als Rank Math SEO-functionaliteiten voor afbeeldingsbestanden met verschillende instellingen.

Met betrekking tot video-SEO biedt Rank Math de optie om video-rich snippets toe te voegen, wat uw algehele bezoekersstroom kan stimuleren. Er zijn ook veel meer geavanceerde functionaliteiten beschikbaar met Yoast SEO voor Video SEO, maar alles is opgeslagen in de premiumversie van de plug-in.

Rank Math VS Yoast SEO – content analyse

Beide plug-ins analyseren uw inhoud rechtstreeks vanuit de WordPress-berichteditor en bevelen wijzigingen aan die van invloed zijn op uw SEO-score.

Met dat gezegd zijnde, behandelt Yoast SEO de functie in kwalitatieve zin. Het analyseert uw inhoud om u eenvoudig te vertellen of de optimalisatie GOED of SLECHT is.

rank-math-yoast-seo-scores

Rank Math behandelt dit aspect correct. Allereerst krijgt uw inhoud een score van 1 tot 100, wat veel duidelijker is in termen van hoe goed u uw berichten hebt geoptimaliseerd. Bovendien zijn alle aanbevelingen die het heeft zeer duidelijk en gedetailleerd, waardoor het uitvoerbaar is.

Rank Math VS Yoast SEO – XML-sitemap

XML-sitemaps worden gebruikt door zoekmachinebots en webcrawlers om door alle verschillende berichten en pagina’s op uw website te navigeren en deze correct te indexeren in de zoekmachinedatabase. Zonder XML-sitemaps missen deze bots mogelijk enkele berichten op uw site, waardoor ze nooit op de SERP verschijnen.

Nu kun je met zowel Yoast SEO als Rank Math XML-sitemaps maken met een druk op de knop. Dit zal je geen hoofdpijn bezorgen, en je bent goed om met een van de plug-ins te gaan.

RankMath vs Yoast SEO – SEO Audit Tool

Een SEO Audit Tool kan u een gedetailleerd inzicht geven in de algehele SEO-score van uw website (s). Dit kan u helpen te zien op welke gebieden u gelijk heeft en welke problemen moeten worden verbeterd.

Rank Math heeft zijn eigen speciale SEO Audit Tool, rechtstreeks geïntegreerd in uw WordPress-dashboard. U krijgt misschien niet het inzicht dat gelijk is aan een premium SEO-audittool van derden zoals SEMRush, maar de gegevens zijn bruikbaar en inzichtelijk.

Yoast SEO heeft dergelijke functionaliteiten niet, en u bent genoodzaakt om een ​​externe dienst te gebruiken om uw website op SEO te controleren.

Rank Math vs Yoast SEO – WooCommerce SEO

WooCommerce is de  eCommerce-plug-in voor WordPress. Het helpt om e-commerce-mogelijkheden op uw WordPress-website te integreren, inclusief het maken van winkelvermeldingen, het toevoegen van producten, het inschakelen van betalingsgateways en nog veel meer.

Zowel Yoast als Rank Math bieden WooCommerce SEO-functionaliteiten, die u kunnen helpen met het opnemen van metadata over de producten, zodat deze direct in de zoekmachine-feed verschijnen wanneer een potentiële klant ernaar zoekt.

Echter, zoals we inmiddels als een soort trend hebben gezien, biedt Rank Math WooCommerce SEO-functionaliteit absoluut gratis, terwijl het is vergrendeld als een premiumfunctie op Yoast SEO.

Rank Math vs Yoast SEO – Role Manager

RankMath-Role-Manager

De rol van managerfunctionaliteit, zoals u aan de naam kunt raden, stelt u in staat de rollen en het machtigingsniveau van verschillende auteurs op uw website te bepalen. De functie is handig voor websites met meerdere auteurs met meer dan 100 auteurs die samenwerken om hoogwaardige inhoud te creëren.

Om er zeker van te zijn dat alle auteurs SEO kunnen produceren die geoptimaliseerd zijn voor uw website, heeft Rank Math een Role Manager-functionaliteit, een functie die Yoast SEO overslaat. Maar ter verdediging van het latere, als het een simpele blog of website is met jou als enige auteur, dan lijkt de extra functionaliteit enigszins zinloos

Rank Math vs Yoast SEO – support

Yoast SEO biedt eersteklas support die alleen beschikbaar is bij het premium abonnement. Voor gratis gebruikers hebben ze een kennisbank opgezet met alle veelgestelde vragen om u te helpen bij het oplossen van de meeste problemen. Maar met dat gezegd zijnde, heeft Yoast SEO zichzelf in de loop der jaren als uiterst betrouwbaar bewezen, en u zult zelden contact moeten opnemen met hun ondersteuningsteam.

Met Rank Math is het verhaal heel anders. Als nieuweling in de buurt heeft de plug-in hier en daar kleine bugs en problemen die u kunnen dwingen contact op te nemen met hun support team. Maar dat gezegd hebbende, het support team van MyThemeShop is buitengewoon behulpzaam en actief, 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om al uw problemen op te lossen.

Dus welke SEO-plug-in moet je kiezen?

Zoals je duidelijk kunt zien, biedt Rank Math een fantastische verzameling functies die je kunnen helpen je SEO-spel naar een hoger niveau te tillen. Dit wil niet zeggen dat deze functionaliteiten niet beschikbaar zijn bij Yoast SEO, maar ze zijn gereserveerd voor de premiumversie.

Met dit in overweging, als u al een premium-gebruiker van Yoast SEO bent, heeft het weinig zin om naar Rank Math te gaan. Gebruikers met een gratis Yoast SEO-installatie zullen echter veel baat hebben bij het maken van de overstap, vooral als je bedenkt dat Rank Math een speciale functie heeft waarmee je al je Yoast SEO-instellingen kunt importeren.

Bovendien is Rank Math dankzij de intuïtieve gebruikersinterface en een uitgebreide installatiewizard ook het meest beginnersvriendelijk tussen de twee plug-ins.

Hulp nodig bij het installeren of instellen van Yoast of Rank Math neem dan contact met ons op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.